Skip to main content

Training Verantwoord Onderzoek Hogescholen (Dutch). Spots available for last pilot training March

In samenwerking met collega’s van hogescholen en de Vereniging voor Hogescholen heeft het NRIN materiaal ontwikkeld voor docenten die aan hogescholen lesgeven over integriteitskwesties binnen onderzoek, en dit tevens als docent-onderzoeker in de kring van een lectoraat of kenniscentrum met elkaar kunnen gebruiken. Om het materiaal te piloten, zoeken we collega’s binnen de hogescholen die interesse hebben in het thema en er eventueel ook al zelf trainingen in (willen) geven. Ben je geïnteresseerd in onderzoeksintegriteit binnen je werk als docent-onderzoeker, lector, beleidsmedewerker of docent die afstudeerprojecten begeleidt? Ben jij de collega die eventueel trainingen wil geven aan je collega’s over onderzoeksdilemma’s? 

De trainingen worden gegeven op de Vrije Universiteit Amsterdam. Het is ook mogelijk om een training op je eigen hogeschool te laten verzorgen. Wij bieden dat, tot en met februari 2023, éénmalig aan. 

Het materiaal bestaat uit 3 verschillende modules: Open Science en de relatie met onderzoeksintegriteit; belangenconflicten in samenwerking met derden; en het gebruik van data (en datamanagement) in onderzoek. In de modules worden integriteitskwesties behandeld waar docent-onderzoekers en studenten in de verschillende fasen van onderzoek mee geconfronteerd kunnen worden.  

Enthousiast? Via deze link kun je je inschrijven.